Ko Messiju može opepeliti? Samo trojica igrača sposobni su da ga izazovu
Ronaldo i Messi: Njihovo rivalstvo tjeralo je obojicu da daju više od maksimuma

Odlaskom Ronalda Argentinac je postao "gazda" lige

Ko Messiju može opepeliti? Samo trojica igrača sposobni su da ga izazovu

Kako je Cristiano Ronaldo odlučio napustiti Real Madrid i Primera ligu, tako se Lionel Messi etablirao kao neprikosnoveni "gazda" lige.

Argentinac koji je imao razačaravajući Mundijal trofej za najboljeg strijelca lige (Pichichi) osvajao je pet puta. Više nego bilo koji drugi igrač, pa čak i dok je Ronaldo bio tu.

U posljednje dvije sezone ta nagrada je pripala Messiju, prošle sezone zabio je 34 gola i imao 12 asistencija. Također, bio je najbolji u kategorijama driblinzi i ključna dodavanja. Suštinski, on je bio ključni razlog zbog čega je Barcelona pobjeđivala i u tome nema ništa da je nepoznato.

Mnogi međutim smatraju da je partijama i jednog i drugog doprinosilo to što su Messi i Ronaldo imali izazov jedan u drugome, njihovo rivalstvo činilo je da letvica bude postavljena visoko, pa se sada postavlja pitanje ko će biti igrač koji će gurati mesiija naprijed.

Portal Sportskeeda "izabrao" je potencijalne najozbiljnije izazivače Messija za nagradu Pichichi.

Gareth Bale

Velški internacionalac pokazao je da je u izuzetnoj formi nakon oporavka od povrede. Dokazao je i sebi i ostalima da može biti taj koji će sam odlučivati utakmice, štoo je učinio u finalu Lige prvaka sa dva gola. Također nedavno je postigao nevjerovatan gol na internacionalnoj turneji, protiv Juventusa.

Prošla sezona ne može ući u konkurenciju najboljih Baleovih sezona, ali odlaskom Ronaldo razumljivo je da će dobiti veću minutažu i imati mnogo značajniju i ozbiljniju ulogu u timu.

Antoine Griezman

Nije iznenađenje da je osvajač Svjetskog prvenstva na listi potencijalnih kandidata za najboljeg strijelca. Definitivno je tokom posljednjih godina dokazao svoju vrhunsku klasu, iako nije osvojio prvenstvo.

Sa Diegom Costom kao partnerom u napadu i Thomasom Lemarom na strani Atletico Madrid postaje ne samo dobro organizirana ekipa, već i mašina za postizanje golova. Ko može znati koliko će golova zabiti Griezman.

Prošle sezone dao je 19 i ubilježio devet asistencija i da budemo iskreni dok god bude igrao u La ligi bit će među kandidatima koji mogu ugroziti Messija u pohodu na trofej najboljeg strijelca.

Luis Suarez

Igrač koji se najlakše može upustiti u potjeru za Messijem je njegov suigrač koji je jednom uspio već biti bolji od Mesiija po broju postignutih golova. Trofej Pichichi osvojio je u sezoni 2015/16.

Barcelona je lani postigla 99 golova od čega je Suarez zabio 25 i imao 12 sdistencija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kombinacija Messija i Suareza uvijek je fascinantna, a ovaj put možda će biti ubitačnija budući da u ekipi igraju i Coutinho i Dembele.

Sportskeeda navodi da će među ubitačnim napadačima mjesto imati i Iago Aspas, Marco Asensio i Diego Costa, ali da je teško očekivati da neko od njih može biti najbolji strijelac Primere.

Top Komentari

Babo
Inače nije bio gazda do sad....
4 1
king11
a ja konjine hahahaha
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi