"Sampaoli ne sastavlja reprezentaciju već menadžeri i novinari"
Gaučosi bi mogli u Rusiju bez velikih zvijezda (Foto: EPA)

Velika prašina nakon izjave argentinskog selektora

"Sampaoli ne sastavlja reprezentaciju već menadžeri i novinari"

M. Šljivak

Selektor Argentine Jorge Sampaoli odlučio je da na pripremne mečeve ne pozove zvijezde Intera i Juventusa Maura Icardija i Paula Dybalu.

Izvjesno je kako Sampaoli na njih neće računati ni na Svjetskom prvenstvu u Rusiji što je indirektno i poručio u jučerašnjoj izjavi.

"Nisu definitivno otpisani, ali njihovi nastupi u nacionalnom timu su mnogo slabiji od onih u klubu. Jednostavno moram dati prioritet razumijevanju na terenu", rekao je selektor reprezentacije Argentine.

Ubrzo se nakon ovih riječi oglasio brat i menadžer fudbalera Juventusa Mariano. Na Twitteru je izrekao teške optužbe na račun Sampaolija.

"Reprezentaciju Argentine ne sastavlja selektor Jorge Sampaoli već mnogobrojni menadžer i novinari", napisao je Mariano, ali je ubrzo uklonio sadržaj sa ove društvene mreže.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ipak, ove optužbe su podigle veliku prašinu u Argentini. Sigurno je da Sampaoli nakon svega neće imati mira, no teško da će ovakve stvari odvesti Paula na Svjetsko prvenstvo.

Gaučosi će na Svjetskom prvenstvu igrati u grupi D. Njihovi rivali su Island, Hrvatska i Nigerije, ali i bez Dybale i Icardija ova selekcija će biti jedan od glavnih kandidata za osvajanje naslova prvaka svijeta.

Top Komentari

muhamedhulk
Ispade ti buraz nesposobni menadzer onda... :D haha
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti