Ko su najskuplji fudbaleri Prve lige Federacije BiH?

Jusufbašić najskuplji

Ko su najskuplji fudbaleri Prve lige Federacije BiH?

M. Šljivak

Prvi dio sezone u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine nedavno je završen, a jesenji prvak je postala ekipa visočke Bosne.

Ipak, do kraja sezone će se voditi velika borba za plasman u Premijer ligu BiH, a svakako da će i igrački kadar presuditi u ovoj borbi.

U drugom razredu bh. fudbala igra veliki broj dosta kvalitetnih fudbalera, koji vjerovatno zaslužuju da nastupaju i među najboljim igračima u BiH.

Prema transfermartku, najskuplji fudbaler Prve lige je napadač Travnika Sabahudin Jusufbašić, koji vrijedi 300.000 eura.

Iza njega slijede tri fudbalera koja vrijede po 250.000 eura. To su Adis Nurković, Salko Jazvin i Fahrudin Kovač.

Najveći napredak je ostvario mladi fudbaler Sloge iz Siminog Hana Mirel Ibrahimović. Njegova vrijednost je značajno porasla i on sada vrijedi 200.000 eura.

U krugu vrijednost od 200 i više hiljada eura su još Mirsad Ramić (225.000), Seid Zukić (225.000), Ajdin Nuhić (200.00), i Ibrahim Hrvat (200.000).

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije