Najveći izazov u karijeri: Kolašinac odlučio gdje igrati sljedeće sezone?

Nema ga na listi "otpisanih"

Najveći izazov u karijeri: Kolašinac odlučio gdje igrati sljedeće sezone?

Admin Čaušević

Sead Kolišanac se nalazi vjerovatno pred najvećim iskušenjem u karijeri. 

Prije četiri godine kada je odlučio da ode iz Schlakea dugo je razmišljao o novoj sredini, da bi se na kraju odlučio za Arsenal.

Sada se bh. reprezentativac nalazi pred još većim iskušenjem jer treba odlučiti da li poslušati srce i ostati sa Schalkeom 04 u Cvajti te se tako odreći igranja na najvećem nivou.

Rudari su ove sezone bili očajni, nije im pomoglo ni dovođenje Kolašinca u januaru te su na kraju potpuno zasluženo ispali iz Bundeslige.

Njemački mediji špekulišu kako bi Kolašinac trebao ostati da igra u Cvajati i to zajedno sa Klaas-Janom Huntelaarom koji je najavio penziju, ali bi mogao promijeniti mišljenje.

Inače, Schalke je danas objavio vijest da na kraju sezone odlaze čak destorica igrača. Na spisku nema Kolašinca što i potvrđuje mogući ostanak.

Oglasi

Ovaj 27-godišnjak se nalazi na posudbi iz Arsenala, ali kako nisu objavili da se vraća u Topnike nagađa se da bi mogao biti posuđen i sljedeće sezone.

Inače, igrači koji odlaze su: Shkodran Mustafi, Nabil Bentaleb, Alessandro Schöpf, Steven Skrzybski, Benjamin Stambouli, Bastian Oczipka, William, Goncalo Paciencia, Frederik Rönnow i Kilian Ludewig.

Schalke je posljednji put u Cvajti igrao u sezoni 1990/1991. Tada su predvođeni Aleksandrom Borodyukom uspjeli da se vrate u elitni rang u kojem su ostali 30 godina.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ipak, ova sezona je bila zaista katastrofalna. Ekipa iz Gelsenkirchena je igrala očajno zbog svih problema unutar kluba i nije nikakvo čudo što su na kraju ispali iz lige.

Ova klub je među najpopularnijim u Njemačkoj, uz prosječnu posjetu od 60.000 na domaćim utakmicama. Od posljednjeg ispadanja u Cvajtu do danas osvojena su tri DFB pokala, njemački Superup, dva Intertoto kupa i najveći trofej u historiji kluba, Kup UEFA 1997. godine.

Top Komentari

Noone
Čuj da ostane, navijači ga ni kriva ni dužna ganjali po ulicama posle ispadanja... Ja bi se popišao u svlačionici i otišao
6 1
Mackintosh
Druga liga maajka
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi