Schalke želi ekspresan povratak u Bundesligu: Stiglo prvo pojačanje
FOTO: EPA

Defanzivac dolazi kao slobodan igrač

Schalke želi ekspresan povratak u Bundesligu: Stiglo prvo pojačanje

Haris Zilić

Ekipa Schalkea iza sebe ima jednu od najlošijih sezona u historiji kluba.

Ispali su iz Bundeslige, a u 34 odigrana kola skupili su svega 16 bodova uz tri trijumfa, sedam remija, 24 poraza i gol razliku 25:86.

Schalke će od naredne sezone igrati u Cvajti, a ekipa želi da se ekspresno vrati u Bundesligu.

Jedan od zadataka Uprave tokom ljeta je i da vrati našeg Seada Kolašinca, koji je igrao ovu sezonu, ali kao posuđen fudbaler Arsenala.

Ipak, Schalke se bacio odmah naposao kada su u pitanju transferi.

Klub je potvrdio da je angažovao iz redova Stuttgarta defanzivca Marcina Kaminskog (29).

Pomenuti fudbaler je prošao omladinske kategorije Lecha iz kojeh 2016. godine prelazi u Stuttgart, a jednu sezonu je bio i na posudbi u redovima Fortune iz Dusseldorfa.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Sa Stuttgartom je imao ugovor do juna ove godine, tako da će u redove Schalke doći kao slobodan igrač.

Ima i sedam upisanih nastupa za seniorsku reprezentaciju Poljske, a za Stuttgart je u prethodnoj sezoni upisao svega šest nastupa u svim takmičenjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi