Kobiljar o tome kako mu je propao transfer: "Nije bilo smisla ostati"

Nekadašnji igrač Sarajeva i Zrinjskog

Kobiljar o tome kako mu je propao transfer: "Nije bilo smisla ostati"

Bh. internacionalac Rijad Kobiljar ostao je iznenada bez transfera u Magdeburg.

Kobiljar, koji je u našoj zemlji nosio dresove nekoliko klubova, raskinuo je ugovor sa Rudarom iz Velenja kako bi karijeru nastavio u Njemačkoj, ali na kraju je ostao praznih ruku.

Nakon što je došao u Njemačku i prošao ljekarske preglede, sve je bilo spremno za potpis, ali cijeli transfer propao je nakon što je novi trener Claus-Dieter Wollitz insistirao na tome da odigra jednu utakmicu kako bi se uvjerio dodatno u njegove kvalitete. Dogovoren transfer je tako ispao skoro kao probni rad.

"Rudar i Magdeburg su se sve dogovorili. Dobio sam raskid ugovora kako bih karijeru mogao nastaviti u Njemačkoj, na aerodromu su mene i agenta dočekali ljudi iz Magdeburga i sve je išlo po planu. I testove sam odradio, imao sam najbrži sprint od svih fudbalera, a poslije treninga i ljekarskog pregleda svi smo se sastali u kancelariji", javio nam se Kobiljar.

Magdeburg je Kobiljaru nekoliko dana ranije ugovor, uslovi su mu odgovarali, ali...

"Čekalo se samo da potpišem ugovor. I trener me je pohvalio, ali na kraju je rekao da je on tu novi i da me želi dodatno vidjeti i na jednoj kontrolnoj utakmici, čisto da bude siguran da je to to. U tome svemu hvalili su me još glavni skaut, rekao je kako sam među najboljim igračima u Sloveniji, a i direktor mi je poručio da me želi u klubu. Ipak, poslije te nove verzije, nisam želio da ostanem i vratio sam se."

Na tome nije stao...

"Oni su insistirali na tome da se nađe neki dogovor, ali nije to više imalo smisla. Ispalo je kao proba, mada igrač koji dolazi na probi ne radi ljekarski pregled, niti dobija unaprijed ugovor s uslovima. Da je proba u pitanju ne bi ni Rudar tako lako pristao na raskid ugovora. Ipak, to je fudbal, u njemu je sve moguće."

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Za novim angažmanom ne bi trebao dugo tragati.

"Vratio sam se u Sloveniju, tu treniram s invidualnim trenerom i održavam formu. Imam nekih opcija, ali neću da žurim, želim da dobro procijenim šta je najbolje za moju karijeru. Novac mi nije presudan. U takvim sam godinama da moram igrati, dokazivati se, a onda mi je cilj da napravim neki dobar transfer i osiguram se finansijski", poručio je Kobiljar koji je igrao i za U21 reprezentaciju BiH. 

Top Komentari

SrcuDragaBojaPlava
Hajde u Zelji doktore :)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi