Rijad Kobiljar potpisao novi ugovor

Bh. veznjak ostaje u Sloveniji

Rijad Kobiljar potpisao novi ugovor

Rijad Kobiljar je ovog ljeta bio jako blizu transfera u Wislu iz Krakova. Međutim, Wisla i njegov Rudar iz Velenja se nisu uspjeli dogovoriti, a umjesto transfera Kobiljar je danas ozvaničio produženje saradnje sa slovenskim prvoligašem.

Ovaj 23-godišnji veznjak je u Rudar stigao u februaru ove godine iz Olimpije, te je u timu iz Velenja pružao sjajne partije.

Njegove partije su privukle pažnju nekolicine klubova (uključujići Wislu), ali i "natjerale" Rudar da mu ponudi novi, bolji ugovor.

Na određeni način je Kobiljar od Rudara nagrađen novim, boljim ugovorom kojeg je i potpisao tako da je jasno da će barem još neko vrijeme braniti boje ovog kluba.

Ipak, ukoliko nastavi sa sjajnim igrama teško je očekivati da će ga Rudar moći zadržati na duži period.

Vjeruje se da je Wisla Rudaru nudila 120.000 eura za usluge Rijada Kobiljara, ali Slovencima to nije bilo dovoljno da se odreknu sjajnog 23-godišnjeg veznjaka.

Rijad Kobiljar je u svojoj dosadašnjoj karijeri osim Rudara i Olimpije branio boje Sarajeva, Olimpika, Travnika, GOŠK-a i Zrinjskog.

Treba dodati da je Rudar iz Velenja danas i zvanično potvrdio transfer Miće Kuzmanovića, o kojem smo već ranije pisali.

Kuzmanović je nedavno raskinuo ugovor sa belgijskim Mouscronom, a danas ga je Rudar zvanično predstavio kao svoje novo pojačanje.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Ovaj bivši fudbaler Sarajeva je sa Rudarom iz Velenja potpisao ugovor do 2021. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi