Kobiljar otpisan u Olimpiji, želi ga Wisla?!

Ranije igrao za Zrinjski, Sarajevo, Olimpik...

Kobiljar otpisan u Olimpiji, želi ga Wisla?!

Transfer u Olimpiju za mladog bh. nogometaša Rijada Kobiljara ispostavio se kao vrlo loš potez.

Bivši mladi reprezentativac BiH je na Stožice stigao početkom 2018. godine, ljubljanski klub za njega je platio skoro 200.000 eura Zrinjskom, međutim u Olimpiji su uvidjeli da nije to to, pa je Kobiljar (22) u međuvremenu ostao na - samo jednom nastupu. I to u Kupu.

Kobiljar već neko vrijeme ne trenira s Olimpijom i iščekuje razvoj situacije, a mediji u Sloveniji pišu da nije isključeno da karijeru nastavi u Poljskoj. Za njegove usluge se interesuje Wisla iz Krakowa, klub koji je danas u ozbiljnim finansijskim problemima, pa je stoga pitanje pod kakvim uslovima bi se transfer realizovao.

Postoje naznake da bi se Kobiljar pripremama Wisle mogao priključiti već ove sedmice, navodno bi najprije odradio nekoliko treninga, a ukoliko ostavi dobar dojam potpisao bi i ugovor.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Podsjetimo, Kobiljar je svoju karijeru započeo u SAD-u, odakle je 2015. godine stigao u BiH. Prije nego što je prešao u Olimpiju oblačio je dresove Sarajeva, Travnika, Olimpika, GOŠK-a i Zrinjskog. Za mladu reprezentaciju BiH je ubilježio jedan nastup, tačnije u prijateljskoj utakmici protiv Crne Gore odigranoj u novembru 2016. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi