Kocka s Jagodićem se ne isplaćuje: Zvijezda bliže dnu nego vrhu...

U tri kola iskusni stručnjak osvojio sam bod

Kocka s Jagodićem se ne isplaćuje: Zvijezda bliže dnu nego vrhu...

S. Mlaćo

NK Zvijezda je najveće razočarenje dosadašnjeg dijela sezone u Prvoj ligi FBiH. Tim iz Gradačca nakon 13. kola zauzima tek deveto mjesto sa samo 15 osvojenih bodova i jasno je da od borbe za vrh tabele nema apsolutno ništa.

Iznenadni odlazak Senada Hadžića najavio je probleme za tim iz Gradačca, a čelnici ovog kluba brzo su reagovali i na kormilo doveli iskusnog Vladu Jagodića.

Zanimljivo da je Jagodić na Banja Ilidžu stigao iz tada predposljednjeg Jedinstva, no to nije baš zanimalo čelnike Zvijezde. Imali su svoju viziju, valjda.

Mnogima je ovakva odluka bila nejasna iako se već tada dalo naslutiti da od borbe za vrh nema ništa, pa se veliki broj navijača pitao zbog čega je izbor pao na nimalo jeftinom Jagodiću u vremenima kada klubovi jedva spajaju kraj sa krajem. 

Dokaz toma je i pobuna nogometaša koji su protekle sedmice odbili odraditi redovni trening zbog kazne u vidu oduzimanja 45 posto plate, a sudeći prema igri isto ih očekuje i za mjesec oktobar, pa je očekivati nove pobune.

U svemu tome teško se snašao i Jagodić koji je u tri kola osvojio samo jedan bod i to na gostovanju kod posljednjeplasiranog Radnika iz Hadžića (1:1).

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nakon toga Zvijezda je poražena na svom terenu od slabašnog Slavena, a zatim ovog vikenda i na Piroti kod Travnika.

Dolazak Jagodića za sada se nije pokazao kao pravi potez, pa je očekivati da će na Banja Ilidži biti veoma burno do odlaska na zimsku pauzu.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

@dn@n
Dobar stručnjak, takticki potkovan, Bosanski Guardiola, samo nema uslove za rad :))
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi