Najbolji strijelac regiona: "Nadao sam se pozivu Prosinečkog"

Ne odustaje od dresa reprezentacije

Najbolji strijelac regiona: "Nadao sam se pozivu Prosinečkog"

A. Čaušević

Kako to nalaže i logika svaki fudbaler nakon odličnih partija u klubu očekuje u poziv u nacionalni tim svoje zemlje. Izuzetak nije ni Nermin Haskić koji ove sezone briljira u srbijanskoj Superligi. 

Haskić je sa 20 golova najbolji strijelac najjačeg ranga fudbala u Srbiji te je najzaslužniji zašto Radnički iz Niša tamošnje prvenstvo čini uzbudljivim i diše za vratom nedodirljivoj Crvenoj zvezdi.

U razgovoru za Sportski žurnal Haskić je kazao da se nadao pozivu Roberta Prosinečkog za prva dva meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, međutim pošta iz N/FSBiH nije stigla u Niš.

"Očekivao sam poziv za mečeve sa Armenijom i Grčkom. Kad sam igrao slabo naravno da nisam. Imao sam zaista dobru statistiku, davao golove najjačim timovima u Srbiji. Nastaviću da radim, ne odustajem od dresa BiH, lakše će da mi bude da dobijem poziv ako ostanem prvi strijelac lige", rekao je Haskić.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Inače, bivši napadač Budućnosti i Sarajeva te nekoliko inostranih klubova je najbolji strijelac i regiona. Ukoliko se u obzir uzmu hrvatska HNL, slovenska Prva liga, bh. Premijer liga, crnogorska Prva liga, makedonska Prvu ligu te kosovska Prvu ligu niti jedan igrač u 20 navrata nije tresao protivničke mreže.

Top Komentari

teddy sheringham
Momci igraju po Francuskoj, Španiji, Njemačkoj, Švici, lige koje su kvalitetnije od Super lige, a ne igraju za reprezentaciju.
1 1
SeoRusilac
Prvi put cujem za ovog decka
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi