Kod Rangnicka će samo šestorica biti sigurna, Krunić i Begović mogu pakovati kofere?

Gradi se neki novi Milan

Kod Rangnicka će samo šestorica biti sigurna, Krunić i Begović mogu pakovati kofere?

Zvanična najava o dolasku Ralfa Rangnicka na klupu Milana se još nije desila, ali iskusni stručnjak uveliko proučava trenutni igrački kadar Rossonera. 

Kako smo mogli čitati u italijanskim medijima posljednjih dana stvari između Milana i Rangnicka su dogovorene i samo se čeka zvanična potvrda da će on voditi klub od naredne sezone.

A, prema pisanju uglednog Tuttosporta, to će značiti i kraj boravka na San Siro stadionu brojnim igračima.

Pomenuti izvor prenosi da je Rangnick 'pikirao' šestoricu koju želi zadržati, a svi ostali igrači će biti na prodaju. Naravno, ne mora značiti i sigurno neće značiti da će baš svi napustiti klub, ali jasno je da Nijemac u njima za sada ne vidi budućnost.

Sigurna šestorka je sljedeća: Gianluigi Donnarumma, Alessio Romagnoli, Theo Hernandez, Ismael Bennacer, Hakan Calhanoglu i Ante Rebić.

Dakle, među navedenim igračima nema bh. reprezentativaca Asmira Begovića i Radeta Krunića. Begović je još uvijek na posudbi u Milanu a ista važi do kraja sezone. Postoje brojne špekulacije o njegovog budućnosti, a za sada je najrealnija opcija da Milan neće otkupiti ugovor već će ga Bournemouth nekome drugome prodati ovog ljeta.

S druge strane, Krunić se nije mnogo naigrao otkad je došao u klub prošlog ljeta i većinom šansu za igru dobija s klupe ili čak ni tada. Upisao je svega 12 utakmica u svim takmičenjima i jasno je da se tome nije nadao kada je dolazio na San Siro.

Nedavno je Calciomercato prenio informaciju da Krunić do kraja sezone želi pokušati izboriti mjesto u prvih 11 i da prije isteka tog roka neće razmišljati o drugim ponudama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Šprekulisalo se kako su za njegove usluge zainteresovane ekipe Torina i Udinesea.

Bilo kako bilo, navijači Milana će u narednoj sezoni sigurno vidjeti brojne promjene i sigurno se samo nadaju kako će one ovog puta uroditi plodom za razliku od prethodnih prelaznih rokova.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi