Kodrin potez razočarao holandski klub
Foto: EPA

Uzalud se nadali

Kodrin potez razočarao holandski klub

Odluka bh. napadača Kenana Kodre da karijeru nastavi u Mainzu razočarala je čelnike holandskog Groningena. 

Groningen je, naime, bio jedan od klubova koji je ponudio Kodri ugovor, a iako je bio postignut i dogovor s Osasunom, holandski klub je ostao kratkih rukava. 

Sportski direktor Groningena Hans Nijland je kazao da je razočaran Kodrinom odlukom, ali da je razumije.

"To je za nas razočaravajuće, ali ujedno razumljivo. Mi smo dogovorili sve sa Osasunom. I sam Kodro je bio oduševljen i dao dokaze da je analizirao Groningen, međutim znali smo da je još jedan klub u igri, ali nismo znali da je u pitanju Mainz", kazao je Nijland, dodavši:

"Mainz je bogatiji klub, Kodri može dati platu pet ili šest puta veću nego mi. To je jasno... Nismo imali nikakve šanse, ali ne trebamo se stidjeti kao klub." 

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Špekuliše se kako je Mainz za dovođenje Kodre izdvojio svotu od 1,75 miliona eura. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi