Kodrin Servette nastavio sjajan niz pobjeda

Pobijedili Le Mont

Kodrin Servette nastavio sjajan niz pobjeda

Endin Čaušević

Bh. stručnjak Meho Kodro ove zime odlučio je svoju karijeru nastaviti na klupi švicarskog drugoligaša Servettea.

Kodrin dolazak ispostavio se kao sjajan potez čelnika ovog kluba, jer je Servette večeras upisao četvrtu pobjedu u nizu. U okviru 22. kola švicarskog drugog ranga Servette je na domaćem terenu savladao Le Mont nakon sjajnog preoreta.

Gosti su vodstvo stigli već u sedmoj minuti utakmice kada je mrežu Servettea zatresao Mobulu. Ipak, domaći tim je uspio u 31. minuti da stigne do izjednačenja, a u listu strijelaca upisao se Castro.

Od samog početka drugog poluvremena Kodrina ekipa je igrala dosta ofanzivno što im se isplatilo u 54. minuti kada je za preokret i konačnih 2:1 pogodio Nsame. Servette je treći na tabeli sa 37 bodova, dok je Le Mont na šestoj poziciji sa 12 bodova manje.

Servette naredni meč igra u subotu na gostovanju protiv sedmoplasiranog Wohlena koji ima niz od četiri poraza zaredom. To će biti prilika za izabranike Mehe Kodre da smanje prednost u odnosu na drugoplasirani Xamax koji ima devet bodova više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi