Kodrin Servette upisao treću pobjedu zaredom

Ne znaju za poraz

Kodrin Servette upisao treću pobjedu zaredom

Endin Čaušević

Bh. stručnjak Meho Kodro svoju trenersku karijeru početkom ove godine nastavio je na klupi švicarskog drugoligaša Servettea.

Dolaskom Kodre ovaj klub je kao preporođen, a danas je ostvario i treću uzastopnu pobjedu. Servette je danas na domaćem terenu slavio protiv Schaffhausena sa 3:2 i tako je nastavio svoju sjajnu seriju.

Domaći tim do prednosti je stigao u 22. minuti kada je Nsame zatresao mrežu gostiju. Samo dvije minute kasnije bilo je 2:0, a ovaj put pogodio je Alphonse. Početkom drugog dijela gosti su smanjili na 2:1 golom Langa.

Ipak, Servette nije dozvolio da gosti dođu iznenađenja jer je u 69. minuti Nsame svojim drugim golom povisio na 3:1. Konačnih 3:2 u samom finišu utakmice postavio je svojim drugim golom Long.

Servette je treći na tabeli druge švicarske lige sa 34 boda, dok je Schaffhausen posljednji sa 20 bodova manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti