Kodro preporodio Servette

Još jedna pobjeda

Kodro preporodio Servette

Edmir Škorić

Dolaskom Mehe Kodre švicarski drugoligaš Servette je proigrao, pa je upisao dvije vezane pobjede.

Kodro je na klupi Servettea debitovao u derbiju protiv vodećeg Zuricha, kada je njegov tim slavio s 2:1, a da to nije slučajno, pokazao je današnji duel u Winterthuru.

Servette je kao gost slavio s 4:1 protiv istoimene domaće ekipe u 20. kolu, a hat-trick za tim Mehe Kodre postigao je Nsame, dok se jednom u strijelce upisao Delley, a jedini gol za domaće djelo je Silvija iz 86. minute.

Stoper Roth je u devetoj minuti skrivio penal, dobio je direktan crveni karton i to je uveliko odmoglo Winterthuru, a pomoglo ekipi bivšeg trenera Sarajeva. Nakon 20 kola Servette je trećeplasirani s 31 bodom.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije