Kodro briljirao u Mađarskoj, zabio i Mešanović

Bh. napadači

Kodro briljirao u Mađarskoj, zabio i Mešanović

E. Škorić

U Mađarskoj su odigrani mečevi 14. kola OTP Bank Lige.

Posebno efikasan bio je susret MOL Fehervara i Gyirmota, u kojem je domaćin slavio s 3:2. Bilo je 1:1 na poluvremenu, ali je domaćin morao da igra sa igračem manje jer je isključen Musliu.

U nastavku Kenan Kodro postiže dva gola i MOL Fehervar dolazi do 3:1 iako sa igračem manje, da bi u 91. minuti Varga postavio konačnih 3:2.

Sa sedam golova Kodro je sada četvrti na listi strijelaca, vodeći je Adam iz Paksa sa deve golova. Njegov tim ima 23 boda i četvrti je na tabeli, dok lider Ferencvaroš ima 28 bodova.

U strijelce se danas upisao i Jasmin Mešanović, koji je u 69. minuti zatresao mrežu MTK-a Budimpešte u 5:0 pobjedi njegove Kisvarde. Mešanović je dodao i dvije asistencije a ukupno je postigao pet pogodaka u prvenstvu. 

Kisvarda je druga na tabeli sa bodom manje od Ferencvaroša, ali ima i dvije utakmice više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi