Petev uputio naknadni poziv u Mađarsku!

Za mečeve protiv Finske i Ukrajine

Petev uputio naknadni poziv u Mađarsku!

A. Čaušević

Ivaylo Petev je uputio naknadni poziv za dvije posljednje utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Finske i Ukrajine.

Iako se nije našao na spisku priliku da ponovo zaigra u dresu BiH dobit će Kenan Kodro. 

Kodro je ljetos prešao u MOL Fehervar gdje je odlično započeo novu avanturu obzirom da je već postigao šest golova.

Iskusni napadač je bio strijelac i minulog vikenda kada je postigao efikasan gol u pobjedi nad Zalaegerszegom.

Ovaj 28-godišnjak će se taboru bh. reprezentacije priključiti danas, potvrdio je Petevov pomoćnik Elvir Rahimić.

Ranije su otpali Elvis Sarić zbog povrede te Jusuf Gazibegović koji je pozitivan na koronavirus. 

Inače, Kodro je do sada odigrao devet utakmica za A reprezentaciju uz dva postignuta gola. Među Zmajevima ga nije bilo od marta 2019. godine.

Pomalo iznenađujuće je krajem augusta odlučio da karijeru nastavi u Mađarskoj nakon što je postao višak u Athletic Bilbau. To se za sada ispostavlja kao pravi potez. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U novom klubu igra u kontinuitetu, osim toga i redovno trese protivničke mreže. Pet golova je zabio u prvenstvu, a jedan u Kupu Mađarske. Sve to na sedam odigranih susreta. Kao potvrda dobre forme stigao je i naknadni Petevov poziv. 

Podsjećanja radi, BiH u subotu dočekuje Finsku, a tri dana kasnije Ukrajinu. Našoj selekciji su za drugo mjesto dovoljna i četiri boda. Oba susreta će se igrati na stadionu Bilino polje.

Top Komentari

Eno30
Sta dizete tog Bibliju u nebesa najbolji igrac nase lige i sa trideset i kusur godina treba ga zvat, koja glupost da taj igrac ista vredi igrao bi makar u susjednim ligama. Kodro zasluzeno dobio poziv. Trebo je i Vrancica zvat itako je otpo i Saric i Besica isto jer njega bas voli poblika
20 2
KviskoKvesic
ako su godine vrijednost igraca onda dzeko i pjanic nebi trebali igrat jer ima mladi i bolji od njih dvojice koji su za penziju.Vranjes i Bilbija su klasa za njih dvojicu
1 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi