Kodro je potpisao uz rekordnu otkupnu klauzulu, a sada pada u zaborav

Bh. napadač ne prolazi kroz lijep period

Kodro je potpisao uz rekordnu otkupnu klauzulu, a sada pada u zaborav

A. Čaušević

U finišu zimskog prijelaznog roka Kenan Kodro je stigao u Athletic Bilbao. Nakon dobrog starta u Baskiji, stvari ne idu u pravcu u kojem to želi bh. napadač. 

Zahvaljujući svom mjestu rođenja (San Sebastian op.a.) Kodro je ispunio ključno pravilo prije potpisa za Athletic, a to je da je igrač rođen u Baskiji.

Ovaj 26-godišnjak je krajem januara potpisao ugovor do 2022. godine uz rekordnu otkupnu klauzulu za nekog bh. fudbalera u iznosu od 160 miliona eura.

Povremenom bh. reprezentativcu nije išlo loše proljetos, redovno je dobijao priliku za igru sa klupe, a uspio je zabiti u velikom Atletico Madridu u trijumfu od 2:0.

Međutim početkom nove sezone Kodro polako počinje da pada u zaborav, u ovosezonskom izdanju La Lige na terenu je proveo samo minut. U međuvremenu je prestao dobijati i pozive u reprezentaciju BiH.

Sin slavnog fudbalera Mehe priliku za igru dobio je samo u sudijskoj nadoknadi protiv Leganesa u 6. kolu kada je bilo 1:1. Njegov tadašnji ulazak u igru neki navijači Athletica su na društvenim mrežama ispratili s podsmijehom.  

Trener Athletica Gaizka Garitano iz tehničkih razloga ga uopšte nije pozivao na ostale mečeve, a nije se našao ni u rosteru za današnji duel protiv Celte.

Jasno je da Garitano više vjeruje Inakiju Williamsu te preiskusnom Aritzu Adurizu zbog čega uopšte neće biti iznenađenje ukoliko Kodro i ove kao i prošle zime opet promijeni sredinu.

Top Komentari

zvjezdan10
Kodro u svakom klubu nazalost isto standardno ,odigra 2 utakmice i na tribine.Nije do klubova sigurno.
15 0
Rigel
Ubleha fudbaler nazalost.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi