Kodro napustio pripreme Kopenhagena, čeka se transfer

Danci ne računaju na bh. napadača

Kodro napustio pripreme Kopenhagena, čeka se transfer

Zimski prijelazni rok ulazi u sami finiš, barem što se tiče najjačih evropskih liga. Nervoza je sve veća, sklapaju se posljednji dogovori, a među onima koji čekaju na transfer je i bh. napadač Kenan Kodro.

Reprezentativac naše zemlje u Kopenhagenu je definitivno izgubio mjesto, trener Staale Solbakken ga gotovo nikako ne koristi, pa stoga i nije iznenađujuće što je Kodro donio odluku da napusti danski klub i sreću potraži negdje drugdje.

Mediji u Danskoj prenose kako je 25-godišnji Kodro napustio Dubai, gdje se Kopenhagen nalazi na pripremama, te da se vratio u Evropu kako bi u slučaju adekvatne ponude lakše pregovarao i pritom brzo odradio ljekarske preglede.

Prethodnih sedmica se špekulisalo kako je Kodro najbliže povratku u Španiju, gdje je uostalom i igrao najbolji nogomet karijere, tačnije u Osasuni, iz koje je kasnije otišao u Bundesligu. Za Kodrine usluge se navodno interesuje Sporting iz Gijona, kao i Athletic Bilbao za koji bi, unatoč klupskoj politici koja je orijentisana isključivo na domaće snage, mogao igrati jer je i sam rođen u Baskiji (San Sebastian).

U protekloj polusezoni Kodro je za Kopenhagen odigrao osam utakmica u prvenstvu i pritom je postigao jedan gol, dok je u Evropskoj ligi bio znatno efikasniji, u sedam nastupa je pet puta tresao protivničku mrežu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi