Gotovo je! Kopenhagen prodao Kenana Kodru

Bh. napadač se vratio u Španiju

Gotovo je! Kopenhagen prodao Kenana Kodru · Zvanično

Španski prvoligaš Athletic Bilbao nova je stanica u karijeri Kenana Kodre.

Kodro (25) je jutros napustio pripreme Kopenhagena kako bi mogao realizovati transfer, u igri je bilo nekoliko klubova, a izbor je na kraju pao na Athletic Bilbao kojem je bh. reprezentativac prodan.

Potvrdio je to i Kopenhagen na svojoj zvaničnoj stranici, putem koje je Kodri poželio sreću u nastavku karijere, a detalji ugovora, barem zasad, nisu dostupni javnosti.

"Stvari se nisu odvijale onako kako smo očekivali, složili smo se kako je ovaj transfer najbolje rješenje za obje strane. Kodro se tokom perioda u Kopenhagenu ponašao vrlo profesionalno, radio je naporno, međutim nije bio zadovoljan minutažom. Ovo je najbolje rješenje", izjavio je trener danskog velikana Stale Solbakken.

Novom početku se raduje i sam Kodro.

"Želio sam veću minutažu i ovaj transfer za mene je najbolji potez. U Kopenhagenu mi je bilo prelijepo, uživao sam, no došlo je vrijeme da se pozdravimo", poručio je Kodro.

Kodro je inače rođen u San Sebastianu i tako Athletic Bilbao neće prekršiti pravilo prema kojem za ovaj klub mogu nastupati samo igrači rođeni u Baskiji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jesenas je Kodro za Kopenhagen odigrao osam utakmica u ligi i pritom je postigao jedan gol, dok je u Evropskoj ligi bio znatno efikasniji, u sedam nastupa je pet puta tresao protivničku mrežu.

Top Komentari

19211921
bravo Kenane, tacan potez i sigurno povratak u primeru je korak naprijed spram kopenhagena
5 0
Samkodk
Zivim u danskoj iskreno otisao je bolji klub od fck i u bolju ligu ovu dansku ligu ni danci negledaju bas previse ovdje se gleda samo engleska liga..
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi