"Klauzula o strahu" izbacila Kodru iz ekipe
FOTO - Kodro u dresu Copenhagena

Nije u kadru za meč sa Athelticom

"Klauzula o strahu" izbacila Kodru iz ekipe

A. Beganović

Posljednji susret 33. kola španskog fudbalskog prvenstva odigrat će Athletic Bilbao i Valladolid, čije boje brani i nekadašnji bosanskohercegovački reprezentativac Kenan Kodro.

Valladolid večeras na San Mamesu nastavlja svoju borbu za ostanak u elitnom rangu ššanskog fudbala, no trener ove ekipe neće moći računati na usluge bosanskohercegovačkog fudbalera.

Naime, Kodro je u zimskom prelaznom roku stigao u Valladolid na posudbu upravo iz Athletic Bilbaa, koji se zaštitio takozvanom "klauzulom o strahu".

O čemu se radi? Athletic je pristao posuditi Kodru u Valladolid, no insistirali su na tome da bosanskohercegovački napadač ne smije igrati u međusobnim okršajima ove dvije ekipe.

Tako je dogovor iz januara, odnosno "klauzula o strahu" zapravo udaljila Kodro iz ekipe što svakako nije dobro za njega, ali ni za Valladolid koji se grčevito bori za ostanak u eliti španskog fudbala.

Kodro je za Valladolid u ovoj godini odigrao 12 utakmica u prvenstvu, a u posljednje četiri tri puta je bio starter. Upisao je jednu asistenciju, a prije dolaska u Valladolid za Athletic je odigrao tri utakmice u kojima je uspio postići pogodak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, osim za Atheltic i Valladolid u dosadašnoj karijeri Kodro je nastupao i za Real Sociedad B, Lagun Onak, Osasunu, Mainz, Grasshoppers i Copenhagen.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine upisao je devet nastupa. Postigao je dva pogotka, a posljednji put najdraži dres je nosio krajem 2018. godine kada je Španija u prijateljskom susretu bila bolja od našeg nacionalnog tima (1:0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi