Prije nekoliko mjeseci svirao trubu i provocirao Barcelonu, a sinoć oduševio cijeli svijet

Profesionalizam na prvom mjestu

Prije nekoliko mjeseci svirao trubu i provocirao Barcelonu, a sinoć oduševio cijeli svijet

E. Čaušević

Barcelona je sinoć u finalu Kupa kralja ubjedljivo pobijedila Athletic Bilbao sa 4:0.

Katalonski klub je u drugom poluvremenu odigrao fantastično i uspio je da dođe do pobjede koja im je donijela novi trofej u Kupu kralja. Barcelona je daleko najtrofejnija u ovom takmičenju jer imaju 31 osvojen trofej.

Barcelona se Bilbau uspjela osvetiti za poraz u Superkupu Španije koji se igrao pred početak ove sezone. Katalonci nisu imali milosti i na krilima sjajnog Lionela Messija slavili su sa 4:0.

Bilbao je sezonu otvorio na sjajan način titulom u Superkupu kada su pobijedili Barcelonu sa 3:2, ali su sada u svega dvije sedmice izgubili dva finala Kupa kralja.

Naime, Bilbao je prije dvije sedmice prvo igrao finale iz prošle sezone protiv Real Sociedada i poraženi su sa 1:0, a sinoć ih je deklasirala Barcelona sa 4:0 i tako ugasila njihove nade da mogu do još nekog trofeja ove sezone.

Nakon sinoćnje utakmice u centru pažnje našao se napadač baskijskog kluba Asier Villalibre koji je bio junak Bilbaa u tom finalu Superkupa. Tada je Villalibre zabio gol za 3:2 i donio je pobjedu protiv Barcelone i to je u stilu proslavio.

Oglasi

Villalibre se na terenu nakon dodjele pehara pojavio s trubom, te je zabavljao svoje saigrače i provocirao fudbalere Barcelone.

Upravo nakon sinoćnjeg meča mnogi navijači Barce su ismijavali Villalibrea i pitali su ga gdje mu je sada truba iako nisu očito bili svjesni kakav sjajan potez je on napravio.

Naime, kada je fudbalerima Barcelone uručen trofej Villalibre se našao u kadru jer je bio jedan od rijetkih igrača Bilbaa koji je aplaudirao protivničkom timu dok su oni proslavljali titulu.

Prije nekoliko mjeseci je svirao trubu i slavio u svom stilu, ali je sinoć pokazao da je pravi profesionalac i uspio je da dobije pohvale na društvenim mrežama zbog svog poteza.

Villalibre je ponikao u dresu Bilbaa, a pored ovog kluba još je igrao za Numanciju, Valladolid i Lorcu. Ove sezone je u svim takmičenjima odigrao 35 utakmica i zabio je šest golova uz dvoje asistencije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Prinudni
Da vi to ne objaviste ja ne bi ni znao da me je oduševio
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi