Šef stručnog štaba FK Sarajevo

Kodro: Vraćamo se našem sistemu 4-3-3

U samo četiri dana Sarajevo će odigrati svoj drugi susret sa Borcem, ali oovoga puta će se duel dva tima na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase" igrati za bodove u okviru 17. kola BH Telecom Premijer lige.

Gorak ukus poraza u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine izabranici Mege Kodre će pokušati da poprave u subotu od 17 sati.

"Nema mnogo problema sa povredama, bilo je nekih laganih udaraca, ali svi fudbaleri će konkurisati za sastav", kazao je Kodro.

"Svaki poraz utiče na psihu igrača, već idućeg dana smo izanalizirali ono što se dešavalo. Najbolje što se može desiti nakon poraza je nova utakmica u brzom periodu, a nadam se da ćemo nešto naučiti iz poraza", istakao je Kodro.

U ekipi je bilo dosta promjena u poređenju mečeva protiv Zvijezde i Borca, a biće ih i u novom duelu sa Banjalučanima. 

"Biće rotiranja u ekipi, koliko, to ne znam. Znam da nie dobro puno ni rotirati, ali mi imamo 20 kvalitetnih igrača", rekao je Kodro, te dodao:

"Najbolje bi bilo kad bi dali gol u 3. minuti, ali ne trebamo biti preagreivni. Naš cilj je da sutra dobijemo utakmicu. Odavno nisam vidio ekipu na našim prostorima da ima takvu traziciju kao Borac, ali nećemo žuriti utakmica ipak traje 90 minuta. Moramo biti strpljivi".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kodro je mijenjao sistem igre u dva poluvremena sa Borcem u okviru Kupa BiH, ali će se u subotu Sarajeo vratiti svom 4-3-3 sistemu igre.

"Pokušavali smo izmjenama nešto promijeniti. Nedostajale su nam četiri stvari koje sam pokušao promijeniti sa tri izmjene, ali ćemo se sutra vratiti našem 4-3-3 sistemu", rekao je Kodro na kraju.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.