Koeln je čvrsto odlučio da se ekspresno vrati u Bundesligu

Jarčevi nastavili sjajan niz

Koeln je čvrsto odlučio da se ekspresno vrati u Bundesligu

Teme:

U 17. kolu 2. Bundeslige, Koeln je na svom terenu ubjedljivo savladao Magdeburg sa 3:0 i tako stigao do svoje pete uzastopne pobjede u popularnoj Cvajti.

U susretu drugog i pretposljednjeg na tabeli, Koeln je očekivano upisao novi trijumf a prvi gol je postigao u 33. minuti kada je strijelac bio Cordoba.

Odmah na startu drugog poluvremena, Drexler je u 48. minuti pogodio za 2:0 da bi konačan rezultat susreta postavio Terodde u drugoj minuti nadoknade.

Koeln je ostao na drugom mjestu sa 36 bodova, jednim bodom manje od vodećeg HSV-a i sa pet bodova više od Union Berlina i St. Paulija. Promociju u Bundesligu izborit će dvije najbolje ekipe, dok treća ide u doigravanje.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Inače, Koeln je daleko najefikasnija ekipa 2. Bundeslige sa 45 datih golova, a u narednom kolu će ugostiti Bochum.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi