Koeman pred otkazom, Laporta već odlučio ko će biti novi trener Barcelone?

Više nema prepreka da se vrati u klub

Koeman pred otkazom, Laporta već odlučio ko će biti novi trener Barcelone?

E. Čaušević

Barcelona je sinoć na gostovanju u Cadizu uspjela da osvoji samo jedan bod, a Ronald Koeman se ponovo našao na velikom udaru.

Katalonski klub nije na najbolji način otvorio novu sezonu, a nakon mnogih promjena u igračkom kadru i odlaska Lionela Messija jasno je da je pred Barcom dug put oporavka.

Ovog ljeta Koeman je otpisao nekoliko prvotimaca i očito je to bila greška jer je igra Barcelone daleko od one koju smo navikli gledati u prethodnim godinama.

Nizozemski stručnjak je dao šansu nekim mladim igračima, ali navijači su ljuti načinom igre i očajnim rezultatima.

Nakon što je katalonski klub sinoć odigrao meč bez golova protiv Cadiza ponovo su počele špekulacije da je Koeman pred otkazom, te da je odradio posljednji meč na klupi Barcelone.

Da stvar bude gora za njega dobio je direktan crveni karton i sigurno će propustiti naredni meč i u slučaju da ne dobije otkaz.

Oglasi

Međutim, Mundo Deportivo jutros piše da je Joan Laporta izgubio strpljenje s Koemanomm i da je otkaz spreman. Pored loših rezultata Laporta je ljut zbog učestalih Koemanovih ispada u javnosti i jasno je da to više ne želi da toleriše.

S klupom Barcelone povezuje se nekoliko trenera, ali kako stvari stoje najbliži tome je legendarni Xavi Hernandez koji trenutno radi u Kataru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mundo Deportivo piše da više nema prepreka da Xavi dođe na klupu Barcelone jer su Laportu njegovi saradnici i ostali članovi kluba uspjeli uvjeriti da je on najbolje rješenje.

Laporta je nedavno izjavio da Xavi prvo mora voditi Barcu B kao Pep Guardiola prije nego preuzme prvi tim, ali čini se da se predomislio. Ukoliko Koeman u narednim danima dobije otkaz gotovo je sigurno da će Xavi biti izabran za novog trenera.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Piramida
Hajvan od trenera ja mu nebi dao ni stado ovaca da cuva
8 0
robija1988
On ako bude kad se Pjanke vrati iz Besiktasa dobit ce sansu 100%
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi