Koeman: Da, odbio sam Barcelonu
EPA

Trebao je naslijediti Valverdea

Koeman: Da, odbio sam Barcelonu

Selektor holandske reprezentacije Roland Koeman otkrio je kako je odbio ponudu Barcelone.

Koeman je kao igrač svojevremeno proveo šest godina u Barceloni i nikada nije skrivao emocije prema tom klubu, a početkom godine imao je priliku da se vrati na Camp Nou u ulozi trenera.

Katalonci su željeli da 56-godišnji stručnjak naslijedi Ernestea Valverdea, ali na kraju je umjesto njega priliku dobio Quique Setien koji je prethodno radio u Betisu, Las Palmasu, Lugu...

"Da, zvali su me iz Barcelone, ali odbio sam ih. Danas sam selektor Holandije, nije baš pravi momenat", rekao je Koeman i potvrdio ono o čemu se špekulisalo u proteklom periodu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U svom ugovoru Koeman ima klauzulu da neometano može otići, ukoliko dobije dobru ponudu, no još ranije je poručio kako Holanđane neće ostaviti na cjedilu prije nego se završi Euro.

Trenutni ugovor mu važi do 2022. godine.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi