Maneu Van Dijk nije najbolji na svijetu: "Virgil, izvini, ali on je ispred tebe"

Zvijezda Liverpoola iskreno i otvoreno

Maneu Van Dijk nije najbolji na svijetu: "Virgil, izvini, ali on je ispred tebe"

A. Čaušević

Dovođenje Sadia Manea na Anfield Road 2016. godine jedan je od najboljih poteza Juergena Kloppa otkako sjedi na klupi Redsa. 

Iako je nekako u sjeni Mohammeda Salaha i Virgil Van Dijka Mane nosi možda i najviše zasluga zašto je Liverpool prošle sezone osvojio Ligu prvaka.

Koliko je zapravo Senegalac bio dobar pokazuje i podatak da je u FIFA nagradi The Best za najboljeg igrača svijeta Lionel Messi upravo glasao za njega.

"Sjajan je kompliment kada Messi glasa za tebe. Ako pogledate odakle dolazim, to pokazuje da sam dogurao poprilično daleko", rekao je Mane.

Ako je Messiju Mane bio najbolji, 27-godišnjem senegalskom fudbaleru najbolji je Argentinac uz upućeno izvinjenje Van Dijku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Virgil je sjajan, sjajan igrač, međutim... Izvini Virgil, ali Messi mora biti ispred tebe", kazao je Mane.

Messi i Van Dijk će skoro pa sigurno biti u užoj konkurenciji i za dobijanje Zlatne lopte. UEFA-ina nagrada za najboljeg pojedinca je pripala Holanđaninu, FIFA je nagradila Messija, ostaje da se vidi kome će pripasti i ona najprestižnija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije