Koeman: Ne znam da li će Bešić zaigrati

Bešić mora prvo zaigrati za U23 ekipu

Koeman: Ne znam da li će Bešić zaigrati

D. Rakanović

Bh. reprezentativac Muhamed Bešić oporavio se od povrede koju je zadobio pred početak sezone, a još se ne zna kada će zaigrati za prvi tim.

Trener Evertona Ronald Koeman ne zna da li će Bešić zaigrati za prvi tim do kraja sezone.  

"Bešić radi dobro. Radi testove fizičke spremnosti, te učestvuje na svakom treningu, ali potrebno je još nekoliko koraka kako bi zaigrao. Prvo mora zaigrati za U23 ekipu da bi ušao u optimalnu formu, a kasnije za prvu ekipu. Ne znam da li će biti prilike i hoće li biti zdrav da zaigra za prvi tim do kraja sezone", rekao je Koeman.  

Podsjetimo, Bešić je u prijateljskoj utakmici protiv Manchester Uniteda odigranoj 3. avgusta zadobio tešku povredu koljena i još uvijek nije upisao nijedan nastup u dosadašnjoj sezoni Premiershipa.

Ovaj bh. reprezentativac nema sreće sa povredama, s obzirom da je tokom dvije prethodne sezone imao po dvije povrede, koje su ga odvojile od terena na duži period.  Ukupno je pauzirao više od godinu dana.   

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi