Prije 30 godina tražio autogram od Koemana, danas je spasitelj Barcelone

Pique objavio video

Prije 30 godina tražio autogram od Koemana, danas je spasitelj Barcelone

Edmir Škorić

Gerard Pique jučer je kao kapiten predvodio Barcelonu protiv Real Sociedada.

Barcelona je u prvoj zvaničnoj utakmici nakon odlaska Lionela Messija na Camp Nouu pobijedila Sociedad s 4:2 i Katalonci su furiozno krenuli u borbu za titulu.

Pique (34) oduševio je sve u Barceloni jer je prihvatio da igra za minimalac kako bi pomogao timu da prevaziđe krizu te kako bi registrovao nove igrače poput Memphisa Depayja ili Erica Garcije.

Iskusni defanzivac će u Barceloni igrati gotovo besplatno u odnosu na druge igrače. Plata će mu biti minimalna, ali kao znak zahvalnosti dobiti produžetak saradnje za još jednu godinu (2025.).

Pique je prošao omladinske selekcije Barcelone, a kao 17-godišnjak je otišao u Manchester United 2004. godine.

Međutim, četiri godine kasnije se vratio u Barcelonu i postao je dio jedne od najjačih ekipa svijeta u proteklih 20 godina. Sa Barcelonom je Pique osvojio sve što je mogao. Postao je prava ikona kluba, odigrao je 566 utakmica i zabio je 49 golova.

Nakon meča protiv Sociedada, Pique je sa fanovima podijelio jedan video nastao prije oko 30 godina. Na njemu se vidi kako četvergodišnji Pique traži autogram od Koemana, koji ga danas trenira.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U samo nekoliko sati objava je dobila preko 871.000 pregleda, te 81,5 hiljada lajkova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi