Navijači Barcelone vrijeđali Laportu, smatraju da njime upravlja Florentino Perez

Nezadovoljni radom predsjednika kluba

Navijači Barcelone vrijeđali Laportu, smatraju da njime upravlja Florentino Perez

Edmir Škorić

Barcelona je novu eru, bez Lionela Messija, počela sinoć pobjedom nad Real Sociedadom (4:2) na otvaranju La Lige.

Sa mnogo strijepnje navijači Barcelone su očekivali susret sa Real Sociedadom. Messi nije više član Barcelone, započela je jedna nova era i to sa tri boda, što je u ovom trenutku najvažnije za Barcelonu.

Od samog početka susreta domaći su krenuli ofanzivno, a u 19. minuti su poveli. Depay je asistirao, a Pique pogodio za 1:0. I kada se očekivao kraj prvog poluvemena Barcelona je udvostručila prednost. De Jong asistira, a Braithwaite pogađa za 2:0. Igrala se 59. minuta kada je Braithwaite postigao svoj drugi pogodak za ubjedljivih 3:0. Tada se činilo da će Barcelona bez većih problema privesti susret kraju.

Međutim, nisu tako mislili gostujući fudbaleri. Nisu se predavali, a u 82. minuti preko Lobete Cienfuegosa smanjuju na 3:1, a tri munta kasnije Oyarzabal susret uvodi u neizvjesnost. Ipak, do kraja još jedan pogodak Barcelone. Sergi Roberto je u sudijskoj nadoknadi postavio konačnih 4:2 nakon lijepe akcije.

Predsjednik Barcelone Joan Laporta morao je čitati i slušati razne uvrede od strane naviača prije same utakmice. Laporta je u martu došao ponovo na čelo Barcelone, ali nije ispunio glavno obećanje, a to je Messijev ostanak.

Navijači Barcelone bijesni su zbog Messijevog otkaza i za to krive Laportu. Svoje nezadovoljstvo demonstrirali su nedavnim događajima u klubu uoči nedjeljne prvenstvene utakmice s Real Sociedadom. Okačili su niz transparenata koji vrijeđaju predsjednika Barcelone.

Oglasi

"Messi u Parizu, vi na Ibizi!", moglo se pročitati na jednom od transparenata. Fanovi su razočarani jer je Laporta u trenutku najveće Barcine krize i nevolje jednostavno otišao da se odmara na Ibizi.

"Laporta, Florentinov si batler" ili "Barca nije tvoja stvar" također je ispisano na transparenta, dok je jedan navijač poručio kako je "prevario Boga", pritom valjda misleći na Messija.

Zašto navijači misle da Laporta služi Florentinu Perezu, predsjedniku Real Madrida?

Vjerojatno zato što je Jaume Llopis, bivši član uprave Barcelone, ove sedmice rekao da je Perez pomogao uvjeriti Laportu da odbije sporazum La Lige s CVC fondom, koji je trebao izdvojiti 2,7 milijardi eura za pomoć španskim klubovima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Laporta je za danas zakazao novu press konferenciju i vjeruje se da će ovaj put govoriti otvoreno o nastalim dugovima u eri prethodnog predsjednika Bartomeua.

[twitter]https://twitter.com/FCBarcelonaFl/status/1426916286878134278[/twitter]

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1620593935
Mako bi Barca registrovala nove igrače da je Messi ostao u Barci kada su ih i ovako jedva registrovali iako su se riješili Messijeve plate? (da se Pique nije odrekao dijela plate ne bi ih ni registrovali). Zasto su ikako dovodili nove igrace ako su znali da ih nece moci registrovati? Da li je moguce da su se vec unaprijed rijesili Messija pa su zato dovodili nove igrace? Rijec je o tome da Barca nije htjela da pristane na ono sto je La Liga potpisala ugovor sa onim CVC, i Real se takodje pobunio i izdao saopcenje. Taj Cvc je otkupio procenat lige i dao lovu La Ligi i da ona to podjeli klubovima (2,7 milijarde). Barca bi dobila 271mil i time bi rijesila finasije i Messijev ostanak. E sad, taj CVC i La Liga su protivnici Perezove Superlige i tu je sukob. A Perez i Laporta ne odustaju od Superlige i Laporta je izabrao Superligu prije Messija. Sljedeći dan čim je objavljeno da Messi odlazi, Laporta je se sastao sa Perezom i predsjdnikom Juventusa da razgovaraju o superligi. Imali ste i vijesti o tome na svim portalima. Messijev otac je javno rekao: "Pitajte Barcelonu ko je kriv". Kada će predsjednik Barcelone izaći u javnost i reći pravu istinu? Zašto bi Aguero došao u Barcu da igra sa Messijem ako je Messi planirao otići iz Barcelone? Pa valjda bi mu javio da ne dolazi džaba... Kumovi su. Nije valjda da nisu u kontaktu...
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti