Iz Barcelone je stiglo objašnjenje zašto su Pjanić i još dvije zvijezde otpisani

Ne igraju protiv Real Sociedada

Iz Barcelone je stiglo objašnjenje zašto su Pjanić i još dvije zvijezde otpisani

A. Čaušević

Nova sezona za Miralema Pjanića počinje na loš način što uopšte nije pošto mu je Ronald Koeman tokom cijelog pripremnog perioda slao takve signale.

Barcelona novu sezonu La Lige otvara domaćim susretom protiv Real Sociedada. Pjanić se zajedno sa još dvije zvijezde nije našao na listi pozvanih fudbalera.

Osim bh. reprezentativca za utakmicu protiv gostiju iz Baskonije neće konkurisati još Samuel Umtiti i Philippe Coutinho, barem kada su u pitanju fizički spremni igrači.

Nedugo nakon objavljenog spiska s Nou Campa je stiglo objašnjenje da su Pjanić, Umtiti i Coutinho izostavljeni iz tehničkih razloga.

Moglo bi se reći "diplomatski odgovor", koji se, što je sasvim kristalno jasno, može protumačiti na način da navedeni igrači više nemaju mjesta u timu te da mogu tražiti novu sredinu.

Pjanić već duže vremena čeka na zeleno svjetlo iz Torina da se vrati u Juventus, ali Bianconeri nikako ne uspjevaju da se riješe Aarona Ramseya. Proteklih sedmica su se više angažovali dovođenju Manuela Locatellija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Do kraja prijelaznog roka ostalo je 15-ak dana, sasvim dovoljno vremana da Pjanić pronađe novi klub ukoliko ne želi i da predstojeću sezonu provede kao i prošlu kada nije upisao niti jednu asistenciju ili postigao gol.

Inače, na listi pozvanih nema i povrijeđenih Ter Stegen, Dembélé, Ansu Fati, Mingueza i Agüero. Naravno najveća promjena je da nema Messija koji je postao igrač PSG-a.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

realno_govoreci
Svaki fening im uzmi koliki su ti duzni.Odnos kakav imaju prema tebi vratis istom mjerom
6 0
Rodjeni66
Dabogda prvu izgubili i svaku narednu utakmicu,da im loše krene prvenstvotj.žuto smece dobije otkaz
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi