Koeman pohvalio Vlašića: Dobar je igrač

Ovog ljeta stigao iz Hajduka

Koeman pohvalio Vlašića: Dobar je igrač

Menadžer Evertona Ronald Koeman hvalio je mladog hrvatskog fudbalera Nikolu Vlašića nakon pobjede nad Sunderlandom (3:0) u Carabao Cupu.

Ovaj 19-godišnjak je na terenu proveo 81 minutu i pružio je veoma dobru partiju, uprkos tome što se nije upisivao u strijelce. Prilikom izlaska iz igre navijači su ga nagradili aplauzom, a svojevrsnu nagradu je dobio i od Koemana.

"Vlašić je dobar igrač, zbog toga smo ga doveli. Mlad je, ima tek 19 godina ali već je dovoljno iskusan. Protiv Sunderlanda je bio jak na lopti, baš kao i protiv Atalante u Evropskoj ligi. Pokazao je da je veliki talenat", započeo je Koeman, te nastavio:

"Lako mu se prilagoditi u našem klubu jer imamo mnogo igrača njegove dobi u ekipi, što mu mnogo pomaže. Uvijek je za mladog igrača dobro da ima vršnjake oko sebe. Svijetla je budućnost pred njim, a on nije jedini od kojeg mnogo očekujemo. Meč sa Sunderlandom smo završili sa šest ili sedam igrača mlađih od 22 godine, a to je potrebno klubu. Nadam se da će se svi oni razviti onako kako očekujemo".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nikola Vlašić je ovog ljeta stigao u Everton iz Hajduka za rekordnih 10 miliona eura, što je najskuplji transfer u historiji splitskog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti