Koeman preuzima selekciju Holandije
Foto: EPA

Umjesto Advocaata

Koeman preuzima selekciju Holandije

M. Šljivak

Menadžer Evertona Ronald Koeman glavni je kandidat za poziciju selektora Holandije.

Ovaj 54-godišnji stručnjak je zbog loših rezultata na izlaznim vratima Evertona. Uskoro bi on mogao i napustiti tim s Goodison Parka, ali neće dugo čekati na novi posao.

Koeman bi trebao biti imenovan za novog selektora Holandije. Tamo će zamijeniti Dicka Advocaata koji nije uspio popraviti loše stvari s početka kvalifikacija i Oranje nećemo gledati u Rusiji.

Koeman je glavni kandidat za njegovog nasljednika, ali konačna odluka pripašće Fudbalskom savezu Holandije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Koeman je kao igrač s Holandijom osvojio Evropsko prvenstvo 1988. godine, a bio je i pomoćnik Guusu Hiddinku na klupi reprezentacije u periodu između 1997. i 1998. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi