Na Camp Nou sutra stiže fudbaler koji je poručio Koemanu da mu neće ostati dužan zbog uvreda

U prošlom meču imali žestok verbalni okršaj

Na Camp Nou sutra stiže fudbaler koji je poručio Koemanu da mu neće ostati dužan zbog uvreda

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone sutra igraju na svom terenu protiv Granade u okviru 33. kola španske La Lige.

Barcelona i Granada su se trebali sastati prije desetak dana, ali je termin ove utakmice pomjeren jer su Katalonci imali nastup u finalu Kupa kralja.

Jasno je da je ovaj meč od ogromnog značaja za Barcu koja se bori za titulu prvaka Španije s Atleticom i Real Madridom.

S druge strane Granada i dalje ima šansi da se domogne plasmana u Evropu, ali jasno je da će oni u ovaj meč ući dosta rasterećenije neko njihovi protivnici.

Međutim, utakmica na Camp Nou sutra će biti u centru pažnje i zbog prethodnog okršaja ovih timova. Barca i Granada igrali su dvomeč u četvrtfinalu Kupa kralja kada je katalonski klub nakon produžetaka prošao dalje.

Granada je bila na korak od plasmana u polufinale i vodila je sa 2:0 protiv Barce, ali su gosti tada u samom finišu utakmice uspjeli da zabiju dva gola i izbore produžetke.

Oglasi

Barcelona je u produžecima bila mnogo bolja i na kraju je slavila sa 5:3 i plasirala se dalje, a Katalonci su kasnije uspjeli i da osvoje ovo takmičenje.

Međutim, na ovom meču vidjeli smo žestok verbalni sukob Roberta Soldada i Ronalda Koemana. Tada je Nizozemac euforično proslavio gol za 2:2 što je itekako zasmetalo iskusnom napadaču Granade.

"On je debil, debil..." ponovio je Soldado nekoliko puta, zatim je je nastavio: "Klovn, nedostaje mu poštovanja...", govorio je Soldado nakon utakmice protiv Barcelone, a tokom svađe je itekako vrijeđao Koemana.

No, ni Koeman nije ostao dužan Soldadu i uzvratio mu je jednakim uvredama, a na kraju je sudija morao da smiri strasti. Španski mediji pišu da je Soldado itekako ljut na Koemana i obećao mu je da se neće završiti na tome.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zbog toga mnogi u Španiji vjeruju da bi se njihov sukob mogao nastaviti i sutra jer je Soldado poznat kao veoma prgav igrač.

Utakmica između Barcelone i Granade igra se od 19 sati. Barcelona je trenutno druga, ali pobjedom u ovom meču bi preuzela lidersku poziciju na tabeli La Lige. S druge strane Granada je osma sa 42 boda.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Barca.forever
Ja bih prije rekao Čauševiću da je Barcelona treća, još je treća a ne druga
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi