Koeman stvara čudo na Goodisonu
Foto: EPA

Everton doveo sjajne igrače

Koeman stvara čudo na Goodisonu

Midhat Šljivak
Teme:

Ekipa Evertona u narednu sezonu engleske Premier lige ulazi s nekoliko novih imena u svom timu.

Iako su ostali bez sjajnog napadača Romelua Lukakua, koji je postao član Manchester Uniteda, rukovodstvo tima s Goodison Parka je napravilo sjajan posao u dosadašnjem dijelu prelaznog roka.

Nekoliko vrhunskih imena je stiglo u redove ekipe iz Liverpoola. Danas je stiglo i najzvučnije ime, a radi se o čovjeku koji je odrastao u ovom timu i koji je godinama briljirao u dresu Manchester Uniteda, Wayneu Rooneyju.

Pored njega, tim je pojačao gotovo sve pozicije u timu. U odbranu je doveden odlični štoper Burnleya Michael Keane, Jordan Pickford će vjerovatno preuzeti mjesto na golu jer je plaćen Sunderlandu čak 25 miliona funti.

Vezni red je pojačan fantastičnim holandskim fudbalerom Davyjem Klaasenom, dok je izdanak Barcine škole i doskorašnji igrač Malage Sandro Martinez stigao na mjesto napadača.

Treba također istaći da je Everton doveo najboljeg strijelca belgijske lige Henryja Onyekurua, ali će 20-godišnji Nigerijac narednu sezonu provesti na posudbi u Anderlechtu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ako se novi igrači dobro uklope sa fudbalerima koji su već tu, sigurno je da će Everton biti jedan od kandidata za sami vrh tabele. Nema sumnje da menadžer Ronald Koeman zna šta radi i sasvim sigurno će ekipa s Goodisona biti izuzetno jaka u narednoj sezoni Premiershipa, te da će biti kandidat za plasman u Ligu prvaka.

Novu sezonu Everton otvara 12. augusta duelom na svom terenu protiv Stoke Cityja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi