Koeman zadovoljan žrijebom Lige nacija

Selektor Nizozemske

Koeman zadovoljan žrijebom Lige nacija

E. Škorić

Ronald Koeman, menadžer nizozemske reprezentacije, komentarisao je činjenicu da će njegova selekcija igrati u grupi Lige nacija s Italijom, BiH i Poljskom.

"Nekako je ludo", rekao je Ronald Koeman u utorak nakon žrijeba Lige nacija.

"Još morate igrati Evropsko prvenstvo, ali već ste na žrijebanju nekog drugog turnira. Glava još nije tu, ali neka bude tako".

Na pitanje da li je zadovoljan žrijebom, Koeman je odgovorio: "Prilično je povoljan".

"Ako pogledate druge grupe, ne bismo trebali biti nezadovoljni. Lijepo je da ću imati priliku da treniram protiv nekih zemalja protiv kojih nisam imao priliku".

Italija je najteži protivnik na papiru koji očekuje Nizozemce. Koeman se raduje susretima s Azzurrima.

"Talijanski nogomet postao je atraktivniji, malo ofanzivniji. Oni se temelje više na posjedovanju lopte. U tom pogledu, bit će dobar ispit za nas".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Tijekom prvog izdanja Lige nacija, odigranog u sezoni 2018/2019, Nizozemci su stigli do finala. Uspješna sezona i pobjede nad Njemačkom, Francuskom i Engleskom dale su veliki podsticaj nizozemskom nogometu.

Ipak, uz dužno poštovanje Ligi nacija, Koeman i svi Nizozemci bit će fokusirani isključivo na Evropsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi