Koeman zvanično predstavljen: Svi znaju da je Barcelona moj dom

Najavio promjene

Koeman zvanično predstavljen: Svi znaju da je Barcelona moj dom

Endin Čaušević

Ronald Koeman danas je zvanično predstavljen kao novi trener Barcelone.

Koeman je s Kataloncima potpisao ugovor na dvije godine, a na klupu je stigao umjesto Quiquea Setiena koji je dobio otkaz nakon blamaže u Ligi prvaka i poraza od Bayerna sa 8:2.

Dojučerašnji selektor reprezentacije Holandije stigao je danas u Barcelonu, te je zvanično predstavljen na Camp Nou. U prvoj izjavio poručio je da je Barca njegov dom, te da će biti veliki izazov za njega trenirati takav tim.

"Barcelona je moj dom i izazov je trenirati ekipu poput ove koja uvijek teži ka najboljem. Ovo je odličan dan i svi znaju da sam maštao da postanem trener Barcelone. Nije bilo lako doći ovdje gdje sam danas i znam šta se od mene očekuje. Potrebno je napraviti promjene i niko ne želi da se ponovo ono što se desilo u Ligi prvaka prije nekoliko dana", rekao je Koeman, te se osvrnuo na Messijev status.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Messi je najbolji igrač na svijetu i normalno da ga želim u svojoj ekipi. Nadam se da će on ostati još dugo godina ovdje. Što se tiče promjena u ekipi ne želim sada da pričam o tome jer tek treba da počnemo razgovarati o tome. Sve se brzo odvilo, ali se sada bacam na posao".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinass
Puno bolji trener od predhodnog al promjena trenera nije rjesenje problema
4 0
ryan.giggs
Svi dolaze i prolaze samo ****urina Bartomeu ostaje. A čime je štakor to zaslužio? On je Barcelonu i doveo tu gdje jeste.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi