Užasne greške Engleza u produžecima za pobjedu Holandije

Liga nacija, polufinale

Užasne greške Engleza u produžecima za pobjedu Holandije

Večeras je u Portugalu odigrana i druga polufinalna utakmica završnog turnira Lige nacija u kojoj je reprezentacija Holandije nakon produžetaka uspjela sa 3:1 savladati selekciju Engleske.

U Guimaraesu nije viđena pretjerano zanimljiv fudbal (u regularnom toku), a najviše uzbuđenja viđeno je u posljednjih 20-ak minuta regularnog vremena.

Ništa vrijedno pomena u Guimaraesu nije viđeno do 30. minute kada je De Lgit u svom kaznenom prostoru oborio Rashforda. Sudija je pokazao na bijelu tačku, a odgovornost preuzeo upravo napadač Manchester Uniteda i pogodio za 1:0.

Odgovor Holandije je izostao, nisu Koemanovi izabranici do kraja prvog dijela uspjeli stvoriti bolje šanse, pa se na odmor otišlo minimalnim vodstvom Gordog Albiona.

Holandija je prvi put ozbiljno zaprijetila preko Stevena Bergwijna u 52. minuti, ali je mladi fudbaler loše šutirao iz dobre pozicije.

Par minuta kasnije Sancho je mogao glavom povisiti prednost Engleske, ali je Cillessen odbranio.

Holanđani su do poravnanja došli u 73. minuti. Depay je izveo korener, a De Ligt pogodio za 1:1.

Igrala se 83. minuta kada su Englezi nakon brze kontre zatresli mrežu Holandije. Lingard je proslavio svoj gol, ali ga je VAR poništio zbog ofsajda.

Nekoliko minuta kasnije je VAR morao intervenisati i na drugoj strani. Holanđani su tražili penal zbog igranja rukom jednog fudbalera Engleske, ali je VAR odlučio da nije bilo osnova za kazneni udarac.

Solidnu šansu Engleska je imala u 90. minuti, ali je udarac Kanea sa distance ipak otišao poreg gola Holandije.

U sudijskoj nadoknadi je pokušao i Lingard, ali promjene rezultata nije bilo.

U samom finišu je i Holandija mogla do gola i vjerovatno pobjede. Bergwijn je dobro prošao i uposlio Depayja, ali ovaj nije uspio pogoditi. Sterling se nedugo nakon toga našao u dobroj šansi, ali gola nije bilo ni ovaj put, pa se prešlo na produžetke.

Prvi produžetak je donio i gol Holandije - u 97. minuti. Depay je došao do lopte nakon užasne greške Stonesa, Pickford je odbranio njegov pokušaj, ali je lopta došla do Promesa. On je šutirao, lopta vjerovatno ne bi išla u okvir gola, aliudarila Walkera i završila u golu Gordog Albiona.

Tako je Holandija došla do vodstva od 2:1, a samo koji trenutak kasnije moglo je biti i 3:1, ali je Pickford maestralno reagovao i sačuvao svoju mrežu.

U drugom produžetku vidan je bio umor kod igrača obje selekcije, a Holandija je u 114. minuti iskoristila još jednu veliku grešku Engleza. Stones je loše dodao Barkleyju, ovaj se nije snašao, pa je lopta došla do Depayja koji je asistirao Promesu za konačnih 3:1.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Večerašnjom pobjedom reprezentacija Holandije je dobila priliku da se bori za prvi, historijski naslov pobjednika Lige nacija i to u finalnom duelu sa Portugalom koji je sinoć savladao Švicarsku.

Top Komentari

mer12
Vezni red kod Eng, komedija i odbrana jos veca komedija
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije