Koga bi Solskjaer najradije vidio kao prvaka? Ne bih da se miješam, ali...
Samo jedan meč izgubio je Ole Gunnar Solskjaer na klupi Manchester Uniteda. Poražen je od PSG-a u Ligi prvaka sa 0:2 (Foto: EPA)

Menadžer Manchester Uniteda pred derbi sa Liverpoolom

Koga bi Solskjaer najradije vidio kao prvaka? Ne bih da se miješam, ali...

Midhat Šljivak

Manchester United u najvećem derbiju engleske Premier lige u nedjelju na Old Traffordu dočekuje Liverpool.

Redsi su vodeći tim Premiershipa. Jure ka prvoj titulu prvaka nakon gotovo tri decenije, a sada je pred njima ogroman izazov.

Neće biti lako Unitedu. Ako pobijede Liverpool, vratiće Manchester City potpuno u igru za prvaka Engleske, a ako Redsi dođu do tri boda, titula će biti jedan korak bliže.

Naravno, ne treba otpisivati ni Tottenham. Spursi su legitiman kandidat za naslov, a Solskjaer bi najradnije njih vidio sa titulom prvaka.

"Nisam posebno fokusiran na druge timove i na ono što oni rade. Striktno sam fokusiran na nas i na ono što želimo napraviti do kraja sezone. Trka se svela na tri tima, a moj fokus je ona četvrta pozicija", rekao je Solskajer.

Nakon toga su ga engleski novinari pitali da li bi volio da Tottenham osvoji prvenstvo ispred velikih rivala Liverpoola i Manchester Cityja, a odgovor je bio veoma interesantan.

"Ne bih da se previše miješam u to, ali možda", dodao je norveški stručnjak.

Meč protiv Liverpoola je uvijek više od same utakmice. Zna to i Solskjaer.

"Igrao sam nekoliko derbija i znam koliko je ovaj meč veliki. Naš posao je sada da ostanemo fokusirani i da svu tu energiju prenesemo na teren", istakao je menadžer Manchester Uniteda.

Crveni đavoli su od dolaska Solskjaera odigrali 13 utakmica, a čak su ih 11 dobili. Sjajna statistika za ovog stručnjaka koji je na gostovanjima slavio kod Tottenhama, Arsenala i Chelseaja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mozzart kladionica vidi Liverpool kao blagog favorita u ovom meču. Da je utakmica odigrana prije dva mjeseca, kvota bi bila znatno manja, ali Mozzart je sada postavio zaista dobru kvotu na obje strane.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi