Liverpool i Milan u borbi za potpis portugalskog čuda od 100 miliona eura

Sjajni nastupi nisu prošli nezapaženo

Liverpool i Milan u borbi za potpis portugalskog čuda od 100 miliona eura

S. Grebović

Nema sumnje da bivši igrač Udinesea i Sampdorie Bruno Fernandes u dresu Sportinga igra sezonu iz snova, a 17 golova u 31 odigranom susretu ove sezone to i potvrđuje.

Portugalac je i ljetos bio povezivan sa najvećim evropskim klubovima, ali je i pored niza skandala koji su potresali ekipu Sportinga i ove sezone ostao na stadionu Jose Alvalade. 

Sporting želi da obnovi ugovor sa sjajnim Portugalcem i da ga za klub vežu do 2024. godine, ali da pri tome otkupna klauzula ostane ista - ni manje ni više nego 100 miliona evropskih novčanica, a za sada najviše interesovanje za njegove usluge pokazali su Liverpool i Milan.

Oba tima će narednog ljeta pokušati da ga dovedu u svoje redove, ali je isto tako poprilično jasno da bi Sporting pristao i na daleko manje zbog velikih finansijskih problema u kojim se nalaze Zeleni. 

Ovaj 24-godišnji vezista može da pokrije gotovo sve pozicije na sredini terena. Karijeru je započeo u Italiji u dresu Novare, igrao je potom i za Udinese i Sampdoriju, prije nego što se 2017. vratio u domovinu u redove lisabonskog Sportinga.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi