Koga briga za Čelikom? Ozat se u Turskoj javno hvali novim ponudama!

Nevjerovatno, ali istinito

Koga briga za Čelikom? Ozat se u Turskoj javno hvali novim ponudama!

A. Čaušević

NK Čelik prolazi kroz možda i najcrnji period u svojoj historiji. Dok je pod znakom pitanja opstanak zeničkog velikana, Umita Özata kao da boli briga za tim. 

Özat je zimus postavljen za novog trenera Čelika, a kada je u BiH proglašeno vanredno stanje bio je među prvim koji su "pobjegli" iz BiH. Vratio se u Tursku u iščekivanju informacija o nastavku prvenstva BiH.

U međuvremenu šišanjem i pjevanjem pod tuš kabinom uspio je nasmijati kako tursku tako i bh. javnost. Izgleda da se paralelno s tim istovremeno pripremao i za drugi posao.

Turski trener kao da je potpuno zaboravio da ima trenerski angažman u Čeliku. Tamošnjim medijim se prije nekoliko dana javno pohvalio kako ima ponude iz Azerbejdžana i Irana.

"Karijeru mogu nastaviti u Turskoj ili jednoj od susjednih zemalja. Prije širenja koronavirusa bio sam u Azerbejdžanu i Iranu te razgovarao s tamošnjim timovima", Ozitova je izjava koju je prenio azerbejdžanski Sportal.az.

SportSport.ba je danas najavio kako odlaskom Ajdina Olguna odlazi i Ozat. Turski mediji kao jedan od razloga 43-godišnjeg trenera koji je sa sedam klubova ispao u niži rang se spominje i nemogućnost da u BiH dobije radnu dozvolu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Odlaskom Ogluna, a s njim zajedno i Ozata evidentno je da je u Čeliku došao kraj "turske ere" koja na Bilinom polju nije donijela ništa dobrog.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samoiskreno
A jest nas ponizio Kasumovic nikad necemo ovu ljagu saprati
11 3
Adox99
Ovakvih i čak puno bolji trenera imamo dovoljno
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi