Koga za protivnika mogu dobiti Sarajevo i Zrinjski?

U ponedjeljak žrijeb parova play-offa

Koga za protivnika mogu dobiti Sarajevo i Zrinjski?

Edmir Škorić

U ponedjeljak će biti održan žrijeb parova četvrtog pretkola Evropske lige.

Bosna i Hercegovina ima dva predstvnika u trećem pretkolu, pa će tako svoje potencijalne rivale u četvrtom pretkolu saznati Zrinjski i Sarajevo. 

Naravno, našim timovima je sada u glavi treće pretkolo, imaju ispred sebe velike izazove, a ako prođu imat će mogućnost za još velikih utakmica.

Zrinjski nakon velikog slavlja i prolaza protiv Utrechta, igra protiv švedskog Malmea i ukoliko bi prošao, imao bi status nositelja i samim tim nešto "lakšeg" rivala. No, taj "lakši" rival bi mogao biti čak i Torino, mada je teško očekivati da Italijani ispadnu od Shaktyor Soligorska.

Potencijalni rivali HŠK Zrinjski u 4. pretkolu su pobjednici utakmica:

Thun – Spartak Moskva
Torino – Shaktyor Soligorsk,
Universitatea – AEK
Midtjylland – Glasgow Rangers
Molde – Aris
Rijeka – Aberdeen
Norrköping – Hapoel Ber Sheva
Austria – Apollon
CSKA Sofia – Zorya
Lokomotiva Plovdiv – Strasbourg
Mariupol – AZ
Ventspils – Vitoria Guimaraes
Neftchi – Bnei Yehuda

Osam parova nalazi se u šampionskom dijelu žrijeba. Šest poraženih timova u trećem pretkolu Lige prvaka će biti nosioci, dok će se njima pridružiti još dva nenosioca iz trećeg pretkola koji imaju najveći koeficijent.

S trenutnim koeficijentom BATE će biti nosioc, pa bi tako bordo tim za rivale mogao imati jednog od pobjednika iz ovih mečeva:

1. Sutjeska - Linfield
2. Maccabi Tel Aviv - Suduva
3. Ararat-Armenia - Saburtalo Tbilisi
4. Riga - HJK
5. Ludogorets - The New Saints
6. Dudelange - Nomme Kalju
7. Sheriff Tiraspol - AIK
8. Slovan Bratislava - Dundalk

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Utakmice 3. pretkola igraju se 8. i 15. avgusta, a play-offa 22. i 29. avgusta.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ende
1. Sutjeska - Linfield 2. Maccabi Tel Aviv - Suduva 3. Ararat-Armenia - Saburtalo Tbilisi 4. Riga - HJK 5. Ludogorets - The New Saints 6. Dudelange - Nomme Kalju 7. Sheriff Tiraspol - AIK 8. Slovan Bratislava - Dundalk Pobjednici ovih duela su potencijalni protivnici Sarajeva ... LEVATI NEINFORMISANI !!!
11 0
kirbasss
Sarajevo bi bilo nositelj, to ste i sami napisali.. I onda stavite da su im nositelji potencijalni protivnici. 2 kluba sa najboljim koeficijentom iz 3. pretkola su nosioci u play offu, a jedna od tih ekipa je BATE, tako da bi Sarajevo preuzelo njihov koeficijent i bilo nosioc.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi