Grbavica slavi Plave nade

Joldić: Kada prenoći, shvatit ćemo da smo među 24 u Evropi

S. Mlaćo

Večeras je na Grbavici odigran revanš susret 2. kola Omladinske Lige prvaka između juniora Željezničara i Lokomotive iz Zagreba.

U prvom meču je bilo 1:1, pa smo očekivano gledali zanimljiv i borben meč, a više razloga za zadovoljstvo na kraju su imali domaći s obzirom da su zahvaljujući rezultatu 0:0 izborili prolaz dalje.

Omer Joldić, šef struke Željinih nada govorio je nakon meča na press konferenciji.

"Nismo ponovili utakmicu kao protiv Ludogoreca, ali momci su dali maksimum. To nisu floskule, to se podrazumjeva kada izađete na teren. Lokomotiva je izuzetno kvalitetna, dobro su nas analizirali, a moram reći da smo imali u ekipi Žerića koji je bio bolestan, ali je htio da igra. Mujagić je isto tako bio bolestan, dvoumili smo se doktorima, a oni su pokazali želju. Hvala im i hvala navijačima, a i mediji snose veliku zaslugu za promociju utakmice. Prva smo ekipa koja će prezimiti u Evropi i to nešto nosi sa sobom. Kada legnemo večeras, shvatit ćemo da smo među 24 u Evropi. Hvala i Harisu Alihodžiću, Senadu Žeriću, Adinu Mulaosmanoviću, Harisu Topaloviću... Imao sam veliki broj poziva kolega iz Premijer lige koji su mi pružili podršku i hvala im svima", kazao je Jolić.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

"Puno lakše je biti igrač nego trener. Večeras je protiv nas bila ekipa koja je porazila Hajduk i Dinamo, a i neriješen rezultat večeras je zaista velik", dodao je Joldić te kazao da su igrači odigrali veoma zrelo.

"Mi smo imali malo problema sa kalendarom, jer smo prije četiri dana igrali sa Sarajevom. Hvala Sanjinu Alagiću koji je utakmicu pomjerio u subotu, a nije morao. Odigrali smo zreli, nismo se branili i djecu ne treniramo da se brane. Želimo najatraktivnijeg protivnika", bile su riječi Joldića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti