Koji stadion je Guardioli najteži?  "Kada zabiju gol, imate osjećaj da će zabiti još četiri"

Pep ne voli Anfield

Koji stadion je Guardioli najteži? "Kada zabiju gol, imate osjećaj da će zabiti još četiri"

E. Škorić

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola je Anfield opisao kao stadion na kojem je najteže igrati.

Pep je četiri puta sa Cityjem gostovao na Anfieldu i tri puta je poražen uz jedan remi bez golova. Iako je gostovao na mnogim velikim stadionima, Pep je Anfield nazvao najtežim.

"Moto 'Ovo je Anfield' nije nikakav marketinški trik. Na tom stadionu postoji nešto jedinstveno. Kada Liverpool zabije gol, u sljedećih pet minuta osjećate kao da ćete primiti još četiri. U tim trenucima ste tako maleni, a vaši suparnici izgledaju ogromni", rekao je Guardiola.

Na istom je stadionu Liverpool protiv Barcelone nadoknadio 0:3 i prošao u finale Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Sjećam se da su se meni smijali kad sam gubio 3:0 nakon prvih 15 minuta. Svi smo nekad prošli isto što i Barcelona te večeri", zaključio je Pep.

Top Komentari

bistrik87
fala Bogu obisao sam stadiona, navatreniji su Marakana i Solun, ne gledas utakmicu vec tribine, jedini stadioni gdje sam osjetio da se tlo mice, to u komsiluku sto sam bio, a sto se tice liga petice Franfurt, Dresden grmi
1 8
Dobojlija
I stadion Borusdie uz Dortmunda ,zaboravili ste ,I u Svedskoj Elfsborga
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi