Pep ne odustaje od borbe za Kataloniju

Poslao novu poruku

Pep ne odustaje od borbe za Kataloniju

E. Škorić

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola nastavlja da širi svoju političku ideologiju.

Guardiola nastavlja borbu za nezavisnost svoje Katalonije, pa je sa filozofom Nomamom Chomskym i dobitnicom Nobelove nagrade za mird Jod Williams te novinarom i piscem Martinom Caparrosom apelirao na oslobađanje devetorice katalonskih aktivista za neovisnost koji u pritvoru čekaju na suđenje.

"Zahtijevamo od španskih institucija vlasti da prestanu sa ideološkom represijom. Tražimo pravdu i slobodu", poručio je Pep.

Pep je ranije izlazio na referendume i glasao za nezavisnost Katalonije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Samo želimo glasati. Ne znam zašto to ne bi bilo moguće. To je vrhunac demokratije", poručio je tada Guardiola.

Katalonija, regija sa 7,5 miliona stanovnika, ponosi se različitim jezikom i kulturom i čini petinu španske ekonomije. Njihovi zahtjevi za autonomijom pojavili su se prije više godina, no nedavno su se svi pokrenuli i žele da Katalonija bude odvojena od Španije.

Top Komentari

Prazina
Ovo na kraju nije istina. Katalonija je imala autonomiju, ali im je Španjolska htjela to smanjiti, a onda se događa upravo suprotno što smo naučili( neki još nisu naučili?) i u našoj prošlosti. Prije Franca također su imali veliku autonomiju i prava a ovaj im je represivno to ukinuo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi