Koji Zmaj je protiv Italije dobio najveću ocjenu, a koji najmanju?

"Konsultovali" smo sajt Sofascore.com

Koji Zmaj je protiv Italije dobio najveću ocjenu, a koji najmanju?

Reprezentacija BiH nije uspjela na Bilinom polju napraviti iznenađenje i pobijediti Italiju u meču 9. kola kvalifikacija za Euro 2020.

U utakmici bez rezultatskog značaja Zmajevi su imali nekoliko dobrih prilika, u pojedinim trenucima bili su i bolji na terenu, no invidualne greške dovele su do toga da Italijani na kraju slave s visokih 3:0.

Ovim porazom "Zmajevi" su ujedno pali na pretposljednje mjesto u kvalifikacijama, koje će zaključiti utakmicom protiv Lihtenštajna u kojoj bi selektor Robert Prosinečki priliku za igru trebao dati igračima koji su dosad imali manju minutažu.

Prema ocjenama stranice Who Scored, koja se bavi naprednom fudbalskom statitsikom, prvo ime u našoj reprezentaciji sinoć je bio ofanzivac Milana Rade Krunić, koji je tako u potpunosti opravdao povjerenje koje mu je ukazao selektor.

Za svoj nastup protiv Azzurra je Krunić dobio ocjenu 7.7, a među bolje ocijenjenim bili su još Miralem Pjanić i Zoran Kvržić koji su dobili po 7.1, dok je Edin Džeko bio za nijansu lošiji - 7.0.

Uz Kvržića najbolju ocjenu u našoj zadnjoj liniji je imao Ermin Bičakčić (6.9), Sead Kolašinac je dobio 6.6, a Adnan Kovačević 6.2. Uz štopera Korone Kielce najlošije ocijenjeni bili su Edin Višća i Muhamed Bešić sa 6.4. Što se tiče Gojka Cimirota i Ibrahima Šehića, za ono što je pokazali dobili su 6.5, odnosno 6.7.

Prosječna ocjena u našoj selekciji je 6.72, a kod Italijana 7.41. U timu Italije daleko ispred ostalih bio je Francesco Acerbi s visokom ocjenom 8.7.

Top Komentari

Terminator
Bosna,Andora,San Marino,Gibraltar,Farska ostrva,Lihtenštajn, to bi bila grupa za nas po mjeri.
13 1
teddy sheringham
A ocjena kako su se razbili sinoć u kafani?
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi