Prosinečki: Ne bih rekao da su igrači igrali alibi igru

Zmajevi izgubili od Italije

Prosinečki: Ne bih rekao da su igrači igrali alibi igru

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina je upisala prvi domaći poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo izgubivši od Italije s visokih 0:3.

Robert Prosinečki je čestitao Italijanima na zasluženoj pobjedi.

"Prvo poluvrijeme držali ravnotežu, u drugom su Italijani bili superiorniji i mislim da su zasluženo pobijedili."

Da li će i dalje sjediti na klupi reprezentacije?

"To pitanje treba postaviti Predsjedniku i Izvršnom odboru, igramo za tri dana protiv Lihtenštajna i poslije ćemo vidjeti."

"Već smo imali smjenu generacija, protiv Lihtneštajna će igrati svi igrači koji su igrali manje ili nisu nikako igrali, u biti skoro cijeli tim."

Šta se dešava u svlačionici BiH nakon poraza od Grčke?

Kad ti daju dva gola nije se lahko vratiti, ne bih rekao da su igrači igrali alibi igru, teško se vratiti poslije tog rezultata, Italija je u ovom trenutku bolja reprezntacija, primali smo jeftine golove, proslije toga je gotovo."

"Nismo bili pravi, kada uđete s takvim rezultatom u drugo poluvrijeme, onda nemate šta tražiti, oni su mogli dati još koji gol."

"Nismo odradili ono što smo prije, pogotovo u odbrani, imali smo dosta problema s povredama, s igračima koji igraju i ne igraju. Radili smo puno grešaka i jeftino smo primali golove. Nismo napravili baš ništa ono što smo htjeli i zamislili."

Komentarisao je i postavku igre s Edinom Višćom u napadu te Muhamedom Bešićem u veznom redu.

U Italiji smo igrali u istoj ili sličnoj formaciji uz dvije izmjene, nismo ništa promijenili, htjeli smo da razigramo Džeku i da dođemo do gola, imali smo situaciju u petoj minuti kada smo trebali bolje reagirati. Mislim da će Bešić biti dobar."

Komentarisao je i očekivanja od baraža koji se igra u martu.

"Imamo dosta vremena do trećeg mjeseca, da se razbistre glave, da se završi grupna faza i da se razmišlja o utakmici koja dolazi. Ako svi budu pravi Bosna i Hercegovina može odigrati dobru utakmicu u baražu."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Zmajevi kvalifikacije završavaju u ponedjeljak gostovanju Lihtenštajnu, nakon čega ih očekuje meč baraža za EP u martu. 

Top Komentari

Rajvosa2019
Robert bi bio dobar politicar, prodaje muda pod bubrege
25 4
Ma mogu da razumijem ove sto prozivaju Robija da da ostavku,ali ovi sto sto prizivaju Amara na klupi reprezentacije....razumijem lokal patriotizam ...ali....ljudi jeste li svjesni svoje ne svijesti?
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi