Kapiten Atletica žestoko prozvao Courtoisa: "Bio mi je cimer, ali mora da zapamti jednu stvar..."

Smatra da je Belgijanac pogriješio

Kapiten Atletica žestoko prozvao Courtoisa: "Bio mi je cimer, ali mora da zapamti jednu stvar..."

E. Škorić

Koke, jedan od najiskusnijih igrača i kapiten Atletico Madrida, ponudio je svoju viziju onoga što se dogodilo s Thibautom Courtoisom u finalu Lige prvaka.

Golman Real Madrida je rekao da je u ovom finalu u Parizu bio "na drugoj strani povijesti" i neke njegove riječi bile su uvredljive za sve u Atleticu, nakon čega je izvađena ploča s njegovim imenom ispred stadiona Wanda Metropolitano.

Svi koji su imali preko 100 nastupa u dresu Atletica imali su svoje ploče ispred stadiona Atletica, ali Courtois je "izbrisan" iz historije kluba na ovaj način, nekoliko dana pošto je s Realom osvojio Ligu prvaka u Parizu.

"Osobno sam s njim u dobrim odnosima. Bili smo cimeri. S moje tačke gledišta, mislim da je pogriješio. Moraš imati pamćenje da znaš odakle dolaziš. Mislim da nije bio u pravu, ali to su njegove riječi i morate ih poštivati. Ali normalno je da se navijači Atletija naljute u tom smislu zbog njegovih riječi", rekao je Koke.

"Čuo sam za to s pločom, čini se da su naši navijači poslušali upute predsjednika, koji je rekao da treba uzeti lopatu i iskopati je", dodao je uz smijeh kapiten Madriđana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, u Atleticu su ubrzo reagovali, pa su vratili ploču u čast Courtoisa koji je u dresu Atletica upisao 134 nastupa. On je u eri Diega Simeonea osvojio četiri trofeja, Evropsku ligu 2012., evropski Superkup 2012., Kup Kralja 2013. i La Ligu 2014. godine.

U tom razdoblju Courtois je izgubio i finale Lige prvaka od Real Madrida, 2014. u Lisabonu 4:1 nakon produžetaka. Prošlog petka, uoči dvoboja protiv Liverpoola, golman je oba trenutka usporedio istaknuvši kako je sada "na pravoj strani povijesti", a ta izjava je i probudila bijes kod navijača madridskih crveno-bijelih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi