Navijači Atletica izvadili Courtoisovu ploču ispred stadiona, a on im odmah odgovorio

Zna se kome je poruka upućena

Navijači Atletica izvadili Courtoisovu ploču ispred stadiona, a on im odmah odgovorio

Endin Čaušević

Navijačima Atletico Madrida nije bilo drago što je njihov gradski rival ponovo postao prvak Evrope, a posebno što je junak bio Thibaut Courtois.

Poznato je da je Courtois nekoliko sezona bio prvi golman upravo Atletico Madrida iz kojeg je otišao u Chelsea, a onda je prije nekoliko sezona odlučio da se vrati u Madrid i to u redove ljutog rivala.

Courtois je u finalu Lige prvaka protiv Liverpoola briljirao s nekoliko spektakularnih odbrana i bez dileme je bio najzaslužniji što je Real po 14. put uspio da osvoji ovo takmičenje.

Međutim, navijači Atletica su itekako bijesni na Courtoisa. Nakon što je osvojio Ligu prvaka oni su odlučili da ga "izbrišu" iz historije ovog kluba.

Navijači Atletica su uklonuli ploču s njegovim imenom koja se nalazila ispred stadiona Wanda Metrpolitano. Naime, igrači koji imaju u Atleticu preko 100 nastupa imaju ploče u znak zahvalnosti ispred stadiona, ali Courtois više nije dio toga.

No, samo sat vremena nakon što je objavljeno da je njegova ploča izvađena i Belgijanac se oglasio.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

On je objavio na Twitteru fotografiju kako drži trofej Lige prvaka s opisom "Hala Madrid", a mediji u Španiji vjeruju da je Courtois upravo na taj način odgovorio navijačima Atletica zbog takvog sramotnog poteza.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

celikze
Juce pisi kakvo ponizenje a danas sramotan potez.E moj SS pljujes pa lizes.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi