Kolarov: Trebamo pognuti glave i raditi još napornije

Defanzivac Rome nakon novog poraza

Kolarov: Trebamo pognuti glave i raditi još napornije

Roma je sinoć na Olimpicu ugostila Bolognu, koja je očigledno u odličnoj formi. Iako je Roma bila favorit, tri boda su otišla u Bolognu.

Slavili su gosti rezultatom 2:3 i tako vezali treći trijumf u Seriji A, dok je za Romu sinoćnji duel bio drugi vezani poraz.

Šta više, Roma je u zadnja četiri domaća meča osvojila samo jedan bod, što je činjenica koja itekako brine Fonsecu.

Nakon utakmice iskusni bek Rome Aleksandar Kolarov je istakao da je Bologna zaslužila pobjedu, te poručio da je više elemenata uticalo na trenutnu Rominu lošu formu.

"Izgubili smo utakmicu, Bologna je zaslužila pobjediti. To je sve", izjavio je Kolarov nakon meča za Sky Sport, pa nastavio:

"Naša 2020. godina nije dobro počela, ali ovakvi periodu se mogu dešavati tokom sezone. Sve što možemo je da pognemo glave i radimo još napornije."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Znali smo da je Bologna ekipa koju je teško pobijediti i da su opasni iz kontri. Naš presing nije bio dovoljno dobar i to nas je ostavilo 'na krivoj nozi' prilikom kontri. Bologna je apsolutno zaslužila pobjedu, a mi nismo pružili partiju prema našim standardima. Bili smo bolji u drugom poluvremenu, ali to nije bilo dovoljno", istakao je Kolarov.

"Više je elemenata koji su doveli do našeg negativnog perioda, ali kao najstariji u ekipi, ostajem blizak sa svojim prijateljima, razgovarali smo o tome, znamo šta trebamo raditi i moramo nastaviti dalje", poručio je defanzivac Rome.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi